Analiza seo tehnic- ce factori trebuie sa se analizeze pentru a optimiza site-ul tau pentru SEO?

Analiza seo tehnic- ce factori trebuie sa se analizeze pentru a optimiza site-ul tau pentru SEO?

Pentru inceput, analiza seo tehnic a site-ului tau de Internet, face parte din axele de analiza care compune auditul referentierii naturale. Este chiar un lucru indispensabil atunci cand vrei sa ameliorezi performantele unui site web. Dar, aceasta analiza seo tehnic trebuie sa fie insotita de analiza cuvintelor cheie si de analiza concurentilor pentru a se putea stabili o strategie de optimizare pertinenta.

Atunci cand pui la cale o strategie SEO, sa ai un site de Internet performant este un lucru primordial pentru a spera sa te pozitionezi pe prima pozitie Google. Numerosi factori pot bloca performantele acestuia si pot crea o experienta neplacuta utilizatorilor.

Dar, exista cateva trucuri si sfaturi la care sa apelezi pentru a se ameliora aspectul tehnic al site-ului tau.

Cativa factori de care sa tii cont pentru analiza seo tehnic a site-ului tau

Viteza de incarcare a site-ului. Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca Google pune accentul mai ales pe experienta utilizatorului, pentru a propune utilizatorilor sai un continut de calitate, foarte usor de consultat. Sa ai un site care se incarca repede este deci important pentru a castiga o pozitie pretioasa in rezultatele de cautare.

Cel mai bun exemplu recurent este cel al unui utilizator de internet care incearca sa acceseze site-ul tau prin intermediul smartphone-ului sau atunci cand nu exista o retea prea buna. Daca atunci cand acceseaza site-ul tau, vede o pagina goala timp de cateva secunde, exista sanse mari ca acesta sa paraseasca site-ul tau inainte de a vedea macar continutul.

Exista o serie de modalitati de a optimiza timpul de incarcare a site-ului:

  • Minificarea fisierelor javascript si css.
  • Optimizarea greutatii imaginilor.
  • Utilizarea modulelor de server, cum ar fi modulul page_speed dezvoltat de Google.
  • Optimizarea timpului de raspuns al serverului.
  • Si multe altele.

Audit SEO

Dintre toate solutiile pe care le ai la dispozitie, trebuie sa faci o alegere pentru a optimiza timpul de incarcare a site-ului, fara a fi nevoit sa investesti mii de euro in dezvoltare.

Analiza seo tehnic- ce factori trebuie sa se analizeze pentru a optimiza site-ul tau pentru SEO?Este important deci sa ai un site care raspunde repede, adaptat unui telefon mobil. In zilele noastre, majoritatea cautarilor se fac de pe un telefon mobil. Este deci important ca experienta utilizatorului pe site sa fie una ireprosabila pe toate dispozitivele.

Pentru a te ajuta in acest demers, Google propune un instrument care poate testa optimizarea pentru mobil. Dar, este necesar sa ai mare grija la acest lucru si sa aprofundezi subiectul pentru ca toti utilizatorii sa se bucure de cea mai buna experienta care sa ii transforme in posibili clienti si mai apoi in clienti.

Organizarea codului html. Balizarea html a site-ului este foarte importanta atunci cand se realizeaza o optimizare seo. Avand o strctura clara, i se va permite lui Google sa inteleaga mai bine site-ul si deci va favoriza pozitionarea site-ului in motoarele de cautare.

Exista zeci, daca nu chiar sute de puncte de verificat, dar iata care sunt cele principale:

  • Site-ul tau are o eticheta de titlu si o eticheta de descriere meta?
  • Titlurile continutului sunt bine organizate (utilizarea de h1, h2, h3 etc.)?
  • Toate imaginile tale au o eticheta?
  • Folosesti corect etichetele strong, em si span?
  • Ai integrat meta open:graph?

In plus fata de aceste diverse puncte, se mai pot utiliza date imbogatite in pagina ta. Aceste date pot fi integrate intr-o varietate de moduri si pot fi folosite pentru a spune Google despre ce este vorba in pagina ta.

Un audit SEO tehnic al site-ului tau – un lucru extrem de important

Analiza SEO a site-ului tau este foarte importanta. In lumea SEO, auditul joaca un rol esential atunci cand vine vorba despre a determina daca ai un site web performant sau nu. Permite de asemenea, sa vezi ceea ce functioneaza si ceea ce ar putea sa se amelioreze. Iar daca vei diagnostica problemele inca de la sursa si vei gasi solutii concrete, vei reusi sa iti ameliorezi referentierea naturala. Si cu cat un site este mai performant, cu atat va avea mai multe sanse sa obtina cea mai buna clasare pe motoarele de cautare.

O analiza tehnica SEO iti va permite de asemenea sa vezi daca ai un site performant din punctul de vedere al vitezei sau al pertinentei continutului. Aceasta va furniza elemente care trebuie verificate in mod regulat, cum ar fi: nivelul de dificultate al unui cuvant cheie, volumul de cautari pentru un cuvant cheie, concurenta si problemele de indexare. In aceasta etapa, este important sa evaluezi problemele de indexare in Google Search Console. Acest lucru ar trebui sa fie inclus in auditul SEO.

Ce ar trebui sa contina un bun audit seo?

Un audit onsite-tehnic, unul care va verifica arhitectura si codul site-ului pentru a se asigura de faptul ca acesta este destul de rapid si ca are cuvinte cheie folosite asa cum trebuie in diferite balize- H1-H6, meta, titlu, etc.

Un audit Offsite va verifica notorietatea unui site prin analiza de backlinks, a autoritatii si a increderii furnizate de site. Vizibilitatea pe retelele sociale este si ea verificata.

O analiza tehnica seo este cea care va verifica aspectele tehnice ale site-ului tau, ii va gasi slabiciunile, ce nu functioneaza, va masura progresul, va analiza legaturile si va evalua strategia de competitie. Deci va analiza performanta completa a site-ului.

Call Now Button