De ce sa folosesti Google Play Store?

Cunoscut deja de toti utilizatorii de smartphone-uri si tablete Android, google play store (fostul Android Market) este magazinul online esential pentru descarcarea de carti audio si filme si pentru instalarea de jocuri si aplicatii si jocuri gratuite sau cu plata pentru dispozitivul mobil. Sute de mii de aplicatii sunt disponibile in toate domeniile si pentru toate utilizarile: jocuri, divertisment, calatorii, muzica, fotografii si videoclipuri. Aplicatiile sunt sortate pe categorii pentru un acces mai rapid si mai facil. Interfata este bine organizata, facilitand astfel selectia. Fiecare „produs” este insotit de o scurta prezentare si de comentarii din partea utilizatorilor.

De ce sa folosesti Google Play Store?

Magazinul google play store este serviciul local Google astfel incat jocurile si aplicatiile sunt testate in mod regulat in acest magazin si este foarte rar sa se intalneasca programe rau intentionate in programele disponibile pentru descarcare. Poti accesa google play store direct de pe smartphone -ul tau, de pe tableta Android sau de pe computer prin intermediul browser-ului web.

Cum instalezi o aplicatie de pe un dispozitiv mobil?

Descarcat si instalat in mod implicit pe smartphone-urile si tabletele Android, google play store te invita sa descoperi mii de articole impartite in patru categorii principale: jocuri, aplicatii, filme si televiziune, carti. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie un motor de cautare care le permite sa caute dupa cuvinte cheie intr-o anumita categorie.

De ce sa folosesti Google Play Store?Fiecare utilizator are un cont Google din care sunt listate toate aplicatiile instalate. Din meniul Burger din stanga sus, utilizatorii pot accesa o lista a tuturor descarcarilor si abonamentelor lor, le pot actualiza daca este necesar, pot vizualiza un istoric al tuturor elementelor descarcate si pot accesa diferitele modificari. Tot din acest meniu sunt accesibile toate setarile contului precum si metodele de plata si sistemul de securitate Play Protect. Acest serviciu verifica in mod regulat comportamentul aplicatiilor si al dispozitivelor si te avertizeaza in cazul in care sunt detectate vulnerabilitati de securitate.

Tot aici te poti inscrie la serviciul de divertisment Google Play Pass care iti ofera acces la sute de jocuri, podcasturi si aplicatii fara reclame, doar cu un abonament lunar (prima luna de proba este gratuita). Tot din acest meniu poti accesa biblioteca familiei care iti permite sa partajezi aplicatiile pe care le-ai cumparat cu membrii familiei.

De asemeena…

Sectiunea Jocuri include jocuri arcade, jocuri educationale, noi lansari, recomandari si sugestii si multe altele. Pe scurt, vei gasi cu siguranta jocul captivant care te va face sa astepti in mijloacele de transport sau in sala de asteptare a medicului. Pentru a descarca si instala un joc, pur si simplu mergi la fisierul jocului si fa clic pe butonul Install (Instalare). Inainte de a descarca si instala, poti citi opiniile altor utilizatori, poti vizualiza capturi de ecran si videoclipuri de prezentare, poti obtine o scurta descriere a editorului si poti examina lista de jocuri similare sau alte jocuri de la acelasi editor.

Cand vine vorba de aplicatii, procesul de prezentare si descarcare este acelasi. Poti consulta lista de aplicatii populare, sugestii si cateva categorii pentru imbunatatirea aparatului foto, pentru divertisment, pentru cumparaturi, pentru desen si asa mai departe. Dupa ce ai gasit ceea ce cauti, poti evalua si sa iti dai cu parerea pentru a ajuta si alti utilizatori.

In sectiunea Filme si Televiziune vei gasi noul serviciu VOD, unde poti cumpara filme sau box seturi, seriale sau filme de animatie pentru intreaga familie pentru doar cativa euro. Poti sorta continutul in functie de gen, de grupa de varsta a publicului sau de principalele canale tv.

Sectiunea Carti reuneste toate cartile noastre electronice gratuite si cu plata. Eseuri, romane, benzi desenate si carti audio sunt toate disponibile in format digital, astfel incat sa le poti lua cu tine oriunde mergi. De asemenea, poti descarca cartea pe smartphone pentru a o citi offline.

Ce noutati ofera cea mai recenta versiune a Google Play Store?

Actualizat in mod regulat din motive de securitate si pentru a adauga continut nou, serviciul Google beneficiaza, de asemenea, de noi caracteristici si de un design nou. Cea mai recenta dintre acestea a fost integrarea unei teme intunecate. Acest celebru dark mode economiseste baterie si iti protejeaza ochii. Chiar si Google are propriul sau program de fidelizare: Google Play Points. Pentru fiecare lira sterlina cheltuita pe continuturile digitale aflate la vanzare castigi un punct de loialitate. Aceste puncte de loialitate se pot converti in reduceri si bonusuri pentru anumite jocuri sau in credite pentru contul Google Play pentru a cumpara jocuri noi, carti sau aplicatii. Pentru a profita de acest serviciu trebuie sa te inregistrezi.

Serviciul de abonament PlayPass este, de asemenea, nou. Acesta a fost lansat in iulie 2020. Vei avea nevoie de cel putin Android 4.4 pentru a te abona la acest serviciu si de o metoda de plata valida.

La sfarsitul lunii mai 2022, serviciul web Google Play Store a primit o schimbare de look, iar interfata sa a fost complet reproiectata. Este mai apropiata de versiunea sa mobila. Mai clara si mai moderna.

Iulie 2022: Magazinul Google Play Store a devenit mai putin transparent in ceea ce priveste sistemul sau de autorizare a aplicatiilor.

Pentru a sarbatori cea de-a 10-a aniversare a Magazinului Play, Google isi schimba logo-ul.

20 octombrie 2022: Google a pregatit un Play Store reinnoit pentru tabletele Android.

Call Now Button