• Proiect Scoala de Soferi Brasov
  • Client DC AUTOROM
  • Categorie Local SEO

Ce este un examen școala de șoferi și de ce este important?

Scopul unui examen școala de șoferi este de a evalua cunoștințele acumulate, aptitudinile dobândite, comportamentului la volan și obținerea permisului de conducere în final. Un examen școala de șoferi la sală, este prima probă care trebuie promovată pentru a fi admis în următoarea etapă decisivă – promovarea examenului cu poliția rutieră.

De fapt, acesta este un test care ajută la testarea cunoștințelor și abilităților dobândite, pentru a înțelege dacă ești bine pregătit pentru a ieși cu mașina în trafic. Dacă ai acumulat toate cunoștințele necesare despre legislația rutieră, mecanica auto, primul ajutor în cazul unui accident, conducerea ecologică și conduita preventive, poți obține permisul de conducere mult mai ușor.

Elevii școlii de șoferi au de ales: să învețe cum să conducă o mașină cu o cutie de viteze manuală sau una automată. Conducerea unei mașini cu transmisie manuală este mai dificilă, dar vei învăța să simți mașina. În plus, poți opta pentru școala de șoferi cu cutie automată.

Cum este examenul la școala de șoferi?

Înainte ca un cursant să se urce la volan, el trebuie să stăpânească elementele de bază ale teoriei regulilor de circulație. Cu un profesor, studiază regulile de circulație, semnele rutiere, marcajele și un sistem de amenzi. Deoarece examenul cu poliția rutieră este dat doar dacă ai trecut sala, trebuie să răspunzi corect la chestionarele auto actualizate. Acestea pot fi găsite și pe site-ul oficial al DRPCIV.

Există reguli cu privire la modul în care trebuie să se desfășoare un examen Scoala De Soferi Brasov. Modul în care sunt susținute examenele într-o școală de șoferi este de obicei standard. Schema generală este de a trece primul examen de la sală și apoi al doilea, denumit traseu. Prima etapă este un test dat în fața unui calculator, prin completarea chestionarelor auto. Al doilea este un test de abilități de conducere pe traseu.

Examenele școlii de șoferi încep cu un test teoretic. Cursanții sunt invitați să răspundă la întrebări într-un program special de calculator. Pentru a finaliza cu succes examenul la sală, trebuie să răspunzi corect la aproape toate întrebările din chestionar. Nu poți face decât patru greșeli din cele 26 de întrebări.

Cursul la școala de șoferi este legat de elementele de bază ale siguranței rutiere. Cursanții vor învăța cum să păstreze distanța și intervalul lateral, să reacționeze la situații neobișnuite din trafic, să conducă pe vreme rea și alte lucruri utile.

Uneori, lecțiile de conducere încep înainte de finalizarea cursului teoretic. Dar majoritatea școlilor de șoferi le permit cursanților să treacă la proba practică doar după ce au stăpânit pe deplin teoria.

Ce se face la examenul de traseu?

La traseu trebuie efectuate mai multe elemente și anume:

  • Parcare. Este necesar să conduci mașina într-un spațiu limitat care simulează un loc de parcare. Cursantul primește un credit, cu condiția ca mașina să se încadreze în limitele specificate și nicio singură parte a caroseriei să nu depășească aceste limite.
  • Parcarea în paralel este o imitație a parcării între alte două vehicule. Acest exercițiu necesită să încadrezi mașina într-un spațiu foarte limitat. Testul este considerat trecut cu succes, dacă mașina se află complet în limitele desemnate, iar părțile sale să nu atingă alte mașini.
  • Slalom. Sarcina are ca scop testarea capacității cursantului de a simți dimensiunea mașinii sale. În poligonul auto sunt amplasate steaguri sau conuri, care trebuie ocolite fără ca acestea să cadă, dar și fără a părăsi limitele acestor obstacole. Este ca și cum ai merge pe un coridor întortocheat.

Întoarcere în U într-un spațiu îngust. Este implicat un viraj de 180 de grade, care ajută la dezvoltarea abilității de a întoarce mașina într-o parcare înghesuită, unde există multe alte mașini.

Stailer. Sarcina este o imitație a unei plimbări pe o pantă. Trebuie să intri într-un pasaj superior, apoi să te oprești în urcare, în unghi, punând mașina pe frâna de mână. Următorul pas este să pornești și să conduci prin pasaj, să treci prin el și să cobori. Este important ca în momentul pornirii dintr-un loc în poziție înclinată, mașina să nu se rotească înapoi. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele examenului de traseu.

Call Now Button